Jumaat, 18 November 2011

Awas!! 30 Anti Virus Palsu Yang Harus Di Hindari

Mesti computer atau leptop korang mengunakan anti virus kan kecuali korang memang jenis hebat macam aku hehehe yaaaa aku tak mengunakan langsung anti virus. Sekiranya korang pun macam aku jadi tak perlu lah nak ambil perhatian pada entri ini. Bagi korang yg mengunakan anti virus sila ambil perhatian, hari ni aku nak tunjukan senarai anti virus palsu.

1. Cyber Security
2. Alpha Antivirus
3. Windows Enterprise Suite
4. Security Center
5. Control Center
6. Braviax
7. Windows Police Pro
8. Antivirus Pro 2010
9. PC Antispyware 2010
10. FraudTool.MalwareProtector.d
11. Winshield2009.com
12. Green AV
13. Windows Protection Suite
14. Total Security 2009
15. Windows System Suite
16. Antivirus BEST
17. System Security
18. Personal Antivirus
19. System Security 2009
20. Malware Doctor
21. Antivirus System Pro
22. WinPC Defender
23. Anti-Virus-1
24. Spyware Guard 2008
25. System Guard 2009
26. Antivirus 2009
27. Antivirus 2010
28. Antivirus Pro 2009
29. Antivirus 360 and
30. MS Antispyware 2009


Apa anti virus palsu ni?? ok sama je macam bapok @ maknyah. Korang lihat seperti orang perempuan tapi rupa2 lelaki. Korang faham tak?? palsu maksud aku!! Ok sekiranya ada didalam computer korang salah satu atau lebih apa yg aku senaraikan kat atas tu sila lah buangkan dari hardisk korang tu. Sebenarnya itu semua bukanlah anti virus, menda tu semua tidak pun bertindak menghapuskan virus tetapi membiakan lagi virus yg sedia ada didalam computer korang. Sumber ini adalah dari kawan aku... pastikan korang beli anti virus yg betul2 punya kalau jenis yg suka download free je tu sila berhati-hati takut terdownload yg palsu je.
Kenapa anti virus palsu ini dicipta?? dari segi logik akal mestilah untuk memberikan keuntungan pada pembekal anti virus yg betul dan untuk memberikan kedai2 computer keuntungan dengan bisnes memfomat. Sekali format computer tak kurang RM50 kan... semasa fomat tu isikan anti virus palsu tu lepas ni kompom korang akan datang lagi mengfomat computer korang tu kan. Bijak tak perniagaan ni?? jadi belajarlah mengfomat sendiri, bukan susah pun sebenarnya.


Lagi Software menarik = New Drive For Your Com
                                           Pinjaman peribadi 
                                           Power Antivirus


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 ulasan:

remyhazza berkata...

macam pernah jumpa ngan download icon kat atas tu....
tipah tertipu...... hu hu hu

hairie brutalmania berkata...

hahahaha =P

c'axoera berkata...

berlambaaaakk :D

kaynote berkata...

xtahan nye yg first tu fakeav..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

shashinki

ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!