Selasa, 28 Jun 2011

Baju Yang Pelik

Macam-macam jenis dah baju yang ada kat pasaran sekarang ni. Salah satunya adalah seperti baju ini
The weirdest funny T-shirt
The weirdest funny T-shirt
The weirdest funny T-shirt
The weirdest funny T-shirt


P/S= Macam sengal je baju ni hakhak
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Orang Paling Kacak dan Cantik Di Dunia

Korang rasa korang adalah seorang yg kacak dan cantik?? Cissss jangan lah nak perasan ok, cerminlah rupa korang tu dulu. Meh aku tunjukkan orang-orang yg layak untuk digelarkan KACAK dan CANTIK
Wahahahaha ada sesiapa yg terpikat tak???


P/S= Buuuuwweekkkkk =P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Isnin, 27 Jun 2011

KISAH BURUNG KAKAK TUA.. :)

Di sebuah kedai menjual burung, terdapat 2 ekor burung kakak tua. Kedua burung itu berbeza, yang satu suka bernyanyi dan yang satunya lagi hanya diam saja, datang seorang lelaki ingin membeli burung kakak tua. Ia berkata kepada si penjual burung. 

Pembeli : Berapa harga burung kakak tua ini...?? 

Penjual: Kalau yang suka menyanyi itu RM500,sedangkan yang diam itu RM1000. 

Pembeli: Ahhh...?? Kenapa yang suka menyanyi lebih murah dari yang diam. 

Penjual: Yaa... memang berbeza, yang berharga RM1000 itu ialah pencipta lagunya.
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Funny Poster

motivational posters01 Funny Motivational Posters
motivational posters02 Funny Motivational Posters
motivational posters07 Funny Motivational Posters
motivational posters08 Funny Motivational Posters
motivational posters12 Funny Motivational Posters
motivational posters16 Funny Motivational Posters
motivational posters20 Funny Motivational Posters
Buuhahahaha =P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Ahad, 26 Jun 2011

Blog Sampingan Brutal Mania

Seperti tajuk tu aku ada lagi dua blog selain blog ini tapi blog ini adalah blog utama aku. Ini adalah sebagai pengumuman untuk korang je. Korang boleh tengok pada bahagian tepi sebelah kanan korang bahagia atas sekali tu. Clik je pada gambar tu hehehe itu adalah blog aku sampingan aku. Ok chat box yg ada tu adalah khas untuk 3 blog aku jadi bila korang komen kat chat box tu ia kan terpanpar pada ketiga-tiga blog aku sekali gus. Tak kira lah korang komen dari blog aku yg mana sekali pun. Terima kasih pada yg LIKE pada page Brutal Mania, like box tu pun ada kat ketiga-tiga blog aku. Ini blog sampingan aku=

Blog yg memaparkan sesuatu yg ngeri dan pelik. Kebanyakan adalah untuk 18 tahun ke atas tapi kalau nak tengok juga tak kisah lah. 
LINK BLOG: http://brutal-de-mania.blogspot.com/

Blog ini untuk menonton siaran tv antarabangsa. Mempunyai lebih dari 40 siaran tv dari USA dan UK. Siaran 24jam tanpa henti jadi bagi yg tak boleh tido malam tu bolehlah layan cerita disini.
LINK BLOG: http://brutalmania-onlinetv.blogspot.com/


Ok ada member aku yg suruh peromosikan blog dia hehehe tapi sila banyakan entri blog korang tu dulu baru aku akan promosikan. Terima kasih pada yg sentiasa memberi sokongan pada blog Brutal Mania dan melawat blog ini. Ada suatu hari tu aku terjumpa video aku dari akaun youtube aku hehehe, ada juga orang yg share kat facebook. Terharu aku sobsobsob syeeereh (lap hingus) ada juga orang yg suka pada seni aku hukhuk. Video yg aku buat pun ada juga yg menghargai seninya walaupun tak seberapa. Kalau korang rajin tolonglah share kan apa yg ada dalam blog ni ek hukhuk nanti aku belanje air kosong hukhuk =P


P/S= Bila aku diluar kawasan tak dapat nak update blog hehehe
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Fly to Kelantan =)

Hari jumaat lepas aku telah pergi ke kelantan bersama Pok Mat (ayah mentua abang aku) yg berjiwa muda hakhak. Wokey pada petang hari Khamis tu sepupu aku call aku mengatakan yg pok mat ni ajak aku ke kota bharu untuk menghantar kereta. Pok mat ni orang perlis asalnya jadi dia tak faham bahasa kelantan hakhak, dan dia berkerja satu tempat dengan abang aku iaitu di sebuah kedai menjual kereta kat temerloh ni. Ada lah pergawai bank dari kelantan membeli kereta dari syarikat tempat dia berkerja. Pada malam hari khamis tu pulak abang aku sendiri call aku suruh teman bapak mentua dia ni jadi aku pun dengan rela hati lah temankan.
Oleh kerna pok mat ni demam jadi terpaksalah aku memandu hukhuk, pagi tu sebelum aku bertolak aku telah memakai cap (topi) sebab aku tengok tiada tinted pada cermin kereta tu. Biasalah kalau kereta baru memang tak ada pun menda tu dan memang rabak lah mata aku bila matahari memancarkan cahayanya hakhak. Aku tak faham lah, macam mana orang boleh memandu tanpa tinted pada cermin kereta masing2. Kebanyakan kereta yg orang beli tak akan memasang tinted, walaupun kereta sendiri. Aku rasa hanya 50% je pemilik kereta sendiri yg memasang menda ni, korang tak silau ke? kalau kat cermin tingkap atau cermin belakang tu tak apa lah juga tapi kalau kat cermin depan tu peerrrgghhh gila babun punya silau. Macam pangang mata jadinya, sampai kat mana entah aku terlihat sesuatu terbaring atas jalan. Masa ni kabus punya lah tebal 50 meter je jarak penglihatan, rupa-rupanya lembu yg terbaring dan agak ngeri sebab lembu tu terkepak dua. Bayangkan kepala lembu tu bertemu dengan bontot dia dan bahagian tengah patah, punyalah kuat hentakan pelangaran tu. Sampai tiga ekor lembu mati dari sebelah kanan tercampak ke sebelah kiri. Aku rasa mesti lori trelar besar yg langar ni, dan aku lagi pelik bila dalam keadaan kabus tebal ni masih ada pemandu yg tuli tak menyalakan lampu kenderaan masing2. Bukan apa untuk keselamatan sendiri juga bagi pemandu lain nampak atau perasan akan kenderaan korang tu. Dari pukul 7.30 pagi dan pada pukul 2.30 petang sampailah kat kota bharu hahaha kalau dengan sahabat aku paling lama pun 6 jam je kitaorang dah sampai tapi dengan pok mat ni agak membosankan lah. Banyak sangat berhentinya dan slow ala romantis je memandu.
Memang agak susah dan leceh bila tugas menghantar kereta ni, yaaaa dulu aku pun pernah kerja macam ni. Masa ambil kereta memang best sebab boleh suka hati je laju mana nak bawa dan tak perlu risau apa2 pun cuma risiko kereta rosak tu lebih tinggi. Perkara biasa kalau kereta rosak di tengah perjalanan hahaha tapi bila tugas menghantar ni agak leceh. Yelah, kena berhati-hati supaya kereta tu tak mengalami sebarang kemalangan besar atau kecil. Risiko kerosakan tu tipis je tapi risiko calar tu besar, kalau korang lah masa membeli kereta tengok kereta tu cantik je tapi bila dapat ada calar dan kerosakan apa korang rasa?
Cuba korang memandu untuk sampai dengan cepat tapi jangan sampai kereta tu calar atau rosak, penuh berhati-hati...mmmmm... leceh kan hahaha. Macam tu lah aku memandu, tuan punya kereta sibuk nak cepat je tahu. Kemungkinan untuk kereta tu calar dan rosak memang tinggi, yelah jalan punya lah teruk macam hampeh. Batu dan pasir pula boleh mencalarkan kereta, kalau korang ikut belakang lori banyak batu kecil akan melambung kena kereta korang. Menjadi tangungjawab aku untuk memastikan kereta itu sampai dalam keadaan yg sama seperti mana tuan punya kereta tu lihat semasa membeli. Kalau kotor tu tak kisah sangat memang dah adat kadang2 jalan ada yg berlecah. Calar halus walaupun sehalus rambut pun tak nak terjadi kat kereta tu haaaa leceh kan. Kena ingat bukan kereta sendiri, ok ada tips sedikit kalau korang memandu jauh jangan biarkan badan menjadi panas minum banyak air. Kereta yg aku hantar tu memang panas sebab tiada aircond dan tinted hahaha radio pun tak ada kalau ada aircond pun tak guna sebab tak ada tinted. Kalau tak ada tinted panas juga, jadi bagi yg baru kerja seperti ini atau berniat nak kerja macam ni sila ikut apa yg aku cakap takdi, memang lumayan korang akan dapat bila kerja yg macam ni. Jaga kereta tu baik2 jangan bagi sedikit pun rosak, hantar secepat boleh tapi jangan sampai membahayakan nyawa pulak. Sifat bertangungjawab tu perlu ada dan sekiranya korang tak tahu jalan ke sesuatu tempat tu bawalah orang yg arif bukan yg belagak arif hahaha.
Dah pasal kereta, dulu pok mat ni ada lah pergi meminang orang kelantan untuk anak dia. Ada lah orang yg berlagak arif nak tunjukan jalan huuhahaha oleh sebab masa tu aku dan geng aku baru balik dari kelantan dan letih jadi kami tak dapat lah nak membantu pok mat ni. Jadi ada lah orang lain yg berlagak arif membantu, diaorang bertolak dari pukul 5.30 pagi dan pusing punya pusing sampai lah kat rumah pihak perempuan tu pukul 5.30 petang peerrggghhh hahahaha lawak deerrr 12 jam tu. Berguling-guling aku dan sepupu aku gelak bila tahu pasal ni, lama betul diaorang nak sampai. Sebab tu lah pok mat ni ni cakap "pergi dengan hang tak penin pun, terus sampai noh" hahaha. Bukan aku nak berlagak tapi tak pernah buat dek orang pergi kelantan dari temerloh 12 jam, macam nak pergi Pataya Thailand je hahaha. Bayangkan lah sampai semua orang dah balik yg tinggal mak ayah pihak perempuan je masa tu. Tak ke malu jadinya terus sempoikan je majlis tu.
Oleh kerna tak ada orang yg tahu aku pergi kelantan hehehe termasuk lah "mem" eehhhh sekarang sudah tukar "mek aku" hahaha korang jangan jeles noh. Uik bunyik kedah pulak hahaha, masa kat sana ada lah member aku ajak lepak haha dan aku layan je sebab diaorang tak tahu yg aku tak ada kat temerloh masa tu. Petang hari jumaat tu selepas aku siap mandi (air perigi) hehe aku call lah mek aku yg sorang tu, saje nak buat kejutan sebab dia tengah bekem dengan aku huuhahaha. Kaco dia sesedap rasa baru aku bagi tahu yg aku ada kat sana hahaha. Oleh kerna pok mat ni kena balik temerloh pada hari tu juga jadi pergilah beli tiket untuk dia, pok mat ni cakap bahasa kedah jadi bila kat sana dia agak kaku dan aku lah yg kena cakap untuk dia. Walaupun dia tak faham tapi buat2 faham hahaha jadi agak masalah untuk dia berkomunikasi dengan orang kat sana.
Orang tak akan tahu yg dia tu bapak mentua abang aku sebab aku dengan dia macam member je. Dia berjiwa muda dan gatai duk ada hahaha jadi aku dengan dia selamber rock je lah. Aku cakap kat dia jangan ngorat aweks kelantan, di sebalik rupa comey tu ada kebekeman hakhakhak jadi jangan tertipu dengan rupa yg ayu itu. Bagi yg tak tahu apa itu bekem hikhik bekem ni dalam bahasa pahang ialah pemarah atau orang yg kuat marah. Ala-ala singa gitu hahaha macam mek aku tu hahaha jadi kena banyak sabar. Lepas aku uruskan pok mat untuk menaiki keretapi, memang dia agak kecewa sebab aku tak balik bersama dia hahaha. Aku pun bercandalah dengan mek aku tu, walaupun mek aku tu pose ganti waahahahaha kami masih berjalan kesana kesini.
Hari sabtu selepas berbincang dengan anak sedara aku yg baru abis prektikal kat terenganu. Kitaorang akan balik hari ahad untuk memberi peluang pada aku berdating tiba2 dia nak balik hari sabtu tu juga. Agak kecewa sebab aku belum puas bercanda lagi dan tak sempat untuk membeli barang kat thailand pun. Dengan penuh kesyaduan aku terpaksa lah balik juga, kalau ikutkan hati memang aku nak suruh dia balik sorang2 je tapi bila aku fikirkan semula nanti lepas kat mana pula dia dah lah dia tak tahu nak naik keretapi dan barang dia punyalah banyak tak ingat, perampuan pula tu. Atas tangungjawab dan perlindung kepada anak buah aku teman lah dia balik dan mek aku dengan muka syahdunya menghantar dengan terpaksa aku ke stesen keretapi. Wajah yg membuatkan aku serba salah, belum sempat untuk melepaskan rindu dah kena berpisah kembali. Aku dah agak salah seorang akan kecewa dengan keputusan yg aku buat. I'am sooooooooo sowi lah my dear!

P/S= Tiada gambar yg boleh aku bagi korang tengok sebab ada masalah sikit dengan handfon aku ciiisssssss!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Gambar Lawak Part 4






Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

POTONG~~!!! :)

Sebaik mengambil tempat duduk di ruang menunggu di sebuah klinik, Nazri terpandang Sahrum sedang menangis teresak-esak. Dia segera mendekati Sahrum. 


Nazri: "Kenapa menangis?" 


Sahrum: "Saya datang untuk ujian darah!" 


Nazri: "Awak takut ke?" 


Sahrum: "Bukan itu sebabnya, Ketika ujian darah dijalankan mereka memotong jari saya!" 


Mendengar penjelasan Sahrum, Nazri pula menangis. 


Sahrum: "Eh...kenapa pula awak menangis?" 


Nazri: "Saya datang ni untuk ujian air kencing!"
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Khamis, 23 Jun 2011

LAWAK KULIAH....

Seorang professor sedang memberikan kuliah pada 300 orang muridnya di sebuah universiti. 

Kata professor "Kalau anda tidak berminat dengan kuliah yang saya berikan, anda boleh keluar pada bila-bila masa". 

Semasa kuliah berjalan selama 30 minit sedikit demi sedikit penuntut di kuliah tersebut keluar sehingga hanya tinggal seorang saja yang tinggal. 

Setelah professor menghabiskan kuliahnya professar berkata, 

"Terima kasih kerana sudi mendengar kuliah saya." 

"Tidak mengapa tuan, sayakan driver tuan" balas orang itu
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Gambar Lawak Jepun

Only in Japan
Only in Japan
Only in Japan
Only in Japan
Only in Japan
Only in Japan
Only in Japan
Only in Japan
Only in Japan
ONLY IN JAPAN =P
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Rabu, 22 Jun 2011

Mari Karaoke

Hari ni kita layan karaoke pulak hehehe layan...


video
Here Without You- 3Doors Down



video
I Don't Want To Miss A Thing- Aerosmith


Peerrhhh best lah suara korang hakhak, dua lagu je lah yg aku bagi kang lebih2 hujan ribut pulak jadinya hakhakhak =P jangan marah. Ok jom bermain Piano pula, cuba korang dedangkan sebuah lagu untuk aku




ButtonBeats.com



P/S= Untuk piano yg lebih besar korang boleh lah turun kat bawah sekali bahagian blog ni =D
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

ASKAR...

Ada seorang lelaki tua berambut panjang.. bermisai lebat dan berjanggut panjang pergi kesebuah kedai gunting.. Wajahnya yang kusut masai itu umpama baru keluar dari persembunyian di hutan.. 

Lelaki tua : "Saya nak gunting rambut.. cukur misai dan janggut.." 

Tukang gunting : "Rambut nak fesyen apa?" 

Lelaki tua : "Potong pendek aje semuanya" 

Tukang gunting itu mula memotong semua rambut.. misai dan janggut lelaki itu hingga selesai.. 

Tukang Gunting : "Pakcik... pakcik ni dulu seorang askar ya??"

Lelaki tua : "Iya.. mana kamu tahu nak....?" 

Tukang gunting : "Saya baru saja berjumpa dengan topi askar di dalam rambut pakcik"
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

This is my Heart



Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Amazing Hand Cut Paper Art

Caranya sungguh mudah, bahan-bahan yang diperlukan adalah kertas berwarna Hitam dan pisau untuk memotong.
Joe Bagley paper cut art
Joe Bagley paper cut art
Joe Bagley paper cut art
Joe Bagley paper cut art
Joe Bagley paper cut art
Joe Bagley paper cut art
Hanya dibuat mengunakan sehelai kertas hitam sahaja. Tak percaya?? Korang boleh buat tak??
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

shashinki

ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!