Ahad, 31 Januari 2010

AKU MENJADI BAPA ANGKAT

 
Pada 27/01/10 lepas waktu berkerja aku macam biasa lah pergi ke hospital untuk menghantar mak aku menjalani "cuci darah". masa duk sibuk2 aku kt tempat hemodialisis tu tiba2 aku dapat panggilan dari kawan karib aku hisyam (tu haa gbr dia kat atas tu). aku dah berkawan dengan dia ni dari sekolah tadika sampai lah dah tua ni huhuhuhu. dia call aku tanye aku ade kat mane..... aku jawablah yg aku ade kat hospital. untuk makluman umum dia ni kerja kat kerayung dekat dengan triang dan aku kat temerloh.... jarak kami memang jauh. rupa2 dia pun ade kat hospital yg same sebab menghantar bini dia nak bersalin (ok dia dah kawin tapi aku tak lagi sobsob). aku hairan jugak hari tu mase aku jumpa dia, dia cakap yg bini dia akan bersalin bulan 2 nanti. petang ni aku bawa dia ronda2 kat mentakab dan temerloh untuk mencari barang keperluan bini dia dan untuk tenangkan dia ni. aku tangok gabra semacam je dia ni, mesti tengah susah hati. cakap pun tungang langang (dia cakap kat aku nanti aku pun akan merasa lah macam mana dia rasa sekarang hohohoho) aku ade gak belikan hadiah untuk bakal anak sulung dia ni. aku tanye dia anak lelaki ke anak perempuan, dia cakap masa scarn dokter cakap anak perempuan. masa aku nak beli hadiah tu aku fikir gak mane lah tau keluar nanti anak lelaki, tangah duk serabut tu aku beli lah hadiah ni


 ok tak hadiah yg aku belikan ni? kalau tak ok lantak aku lah duit aku ape yg kowang nak sibuk2 waahahahaha. sampai ke malam bini dia tak bersalin lagi oleh kerna dia tak boleh tunggu bini dia kat wad tu ( aku pun pelik gak kenapa tak leh tunggu? aku pun tak faham dengan sistem wad ni, undang2 baru kot) dia tido lah kat umah aku, kami dalam mood stanby.. mood oncall huhuhu tunggu call dari wad tu takut2 bini dia nak bersalin malam tu. sampai ke pagi dan aku pergi kerja bini dia tak bersalin lagi. dia nak pinjam baju aku sebab dia tak bawa ape2 pun mase datang tu, jadi aku bagi lah t-srit aku yg ade tulis HERO bg dia pkai huhuhu. pukul 9 pagi dia datang kat tempat aku kerja ajak sarapan, tangah duk sarapan tu nurse call dia cakap bini dia dah nak bersalin. 
pada pukul 11 pagi 28/01/10 kawan aku ni bergelar seorang bapa. masa ni aku masih di tempat kerja lagi dia send mesej kat aku cam ni "rey... aku dah dapat ank lelaki naruto pkul 11 xdi" amboi eja nama aku pun salah dah... seronok sangat lah tu, suka hati je ubah2 name aku ek. lepas waktu kerja aku pun pergi lah melawat kat hospital, sebelum aku pergi melawat tu dia ade datang kat tempat aku kerja gak makan tengahari dengan aku, tak habis2 cerita pasal dari mula bini dia masuk bilik bersalin tu sampai lah melahirkan anak. lepas tu duk cerita pasal anak dia pulak, aku layan je hahaha. semua terkejut dia dapat ank lelaki sebab mati2 semua ingat anak perempuan rupa2 hero (naruto) hahahaha. mase tu baru aku perasan yg kat baju aku yg dia pakai tu ade tulis hero hohoho. dan aku pun di tabalkan sebagai bapak angkat kepada ank kawan aku ni
ni gambar sehari sebelum dia bergelar suami orang kira masih bujang (teruna) lah ni, tapi sekarang dia dah ada anak huhuhuhu, soalan maut yg aku terima ialah " bila pulak aku nak ade anak sendiri ni" bukan dia je yg tanya, mak aku pun same duk tanye kat aku hohohohohoho
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Jumaat, 29 Januari 2010

BUNUH SYAITAN

 
Seorang lelaki berusia lima puluhan tahun baru sahaja kematian isteri akibat penyakit kronik. Kemudian datang beberapa tawaran dari orang tertentu menawarkan berberapa perempuan untuk dijadikan isteri baru dan teman hidup barunya. Alasan mereka beliau perlu berkahwin semula memandangkan anak-anaknya sudah besar malah tinggal jauh di bandar dan tiada orang yang akan menjaga makan, minum, sakit, pening si duda itu. Setelah meminta tempoh dan berfikir sedalam-dalamnya dia pun bersetuju untuk berkahwin.
Selepas memilih dan beberapa orang calon isteri yg di tawarkan oleh orang kampung maka dia pun berkahwin dengan seorang perempuan yg agak muda berusia dalam lingkungan dua puluh lima tahun. Selepas majlis pernikahan mereka pun hidup bersama seperti pengantin baru yg lain.... Isteri barunya sering ke surau pada setiap petang khamis mengikuti kuliah agama yg sering diadakan secara mingguan dengan pesyarah jemputan yg diundang khas mengajar agama di kampung tersebut.
Suatu petang selepas pulang dari kuliah agama di surau dia menceritakan apa yg didengarnya dalam kuliah tersebut. "Abang, abang nak tahu tak, ustaz kata bila suami dan isteri itu bersatu/bersetubuh kan.... abang kan.. dengan car yg betul dan menjaga syarat yg betul maka pasangan tersebut akan mendapat pahala sama seperti membunuh 10 ekor atau beberapa ekor syaitan". Kata si suami "yerr kerr. Tak apa malam ni malam jumaat, masa yg sesuai untuk bunuh syaitan kan.. betul tak sayang..." sambil ketawa. Isteri hanya tersenyum panjang.
Selang dua hari kemudian, si isteri berkata ''bang, jom  kita bunuh syaitan.... bang". Si suami tersenyum panjang. Selang dua hari kemudian, si isteri berkata " bang, jom  kita bunuh syaitan... bang". "tak pe.. tunggulah malam". Esoknya si  isteri berkata " bang, jom kita bunuh syaitan... bang". Si suami  diam sambil mengangguk lemah.
Esoknya si isteri berkata "bang, jom kita bunuh syaitan....". Si  suami tiba-tiba  marah dan berkata...... "Ayang ni nak bunuh syaitan ke nak bunuh abang"
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

HARTA KITA

Tersebutlah suatu kisah di mana si isteri telah meluahkan rasa tidak puas hatinya pada sang suami yang berbunyi lebih kurang begini......


ISTERI: Apalah abang ni... asalkan kawan abang datang, abang mesti cakap rumah abang, kereta abang, tv abang, sofa abang... tak adillah macam ni... asik abang aje..

SUAMI: La... habis abang nak cakap macam mana....

ISTERI: Abang cakap la.... rumah kita.. kereta kita... tv kita... sofa kita... bukankah semua harta benda ni hak milik kita bersama...

SUAMI: Ahhh... iya lah.... iyalah...

ISTERI: Abang dari tadi terhegeh-hegeh cari apa?

SUAMI: Haa.. ada awak nampak... seluar dalam KITA..???

ISTERI: %#@**^&%#@
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Isnin, 25 Januari 2010

AKU YG MASIH TING TONG


Hari ni kerja aku hanya memerhati orang buat kerja.... best kan hohoho, aku tolong sikit2 je. letih gak tengok orang wat kerja ni. sahabat aku cakap aku kerja sampai 19 jam untuk hari ni....entah lah aku tak kira pun.... tapi memang lame aku kerja... letih dan bosan. geram akau dengan boss kenapa aku je yg kena kerja yg teruk2. mula kerja pagi sampai lewat malam, gila ke hapa. aku tau lah yg boss ni pilih kasih, orang perempuan dia bagi balik awal lak, memang cihaka lah boss ni, tak adil langsung. kebiasannya aku dengan edy yg kena tang yg teruk2, dulu dia ade ngadu kat aku yg dia ade bini tapi kenapa yg bujang2 je dapat kerja yg best2 taput dia lah yg dapat sebab dia boleh balik awal, orang dah ade bini kan.... aku faham bila orang dah ade keluarga ni. walaupun aku tak kawin lagi tapi aku tak terasa apa yg dia cakap sebab aku banyak kena berkerja dengan dia jadi aku same je kena kerja teruk.
awal tahun ni dia cakap lagi, kalau boss tak naikkan gaji dia memang tak tahu nak cakap apa lah, eh.... bukan gaji mu je lah, aku pun same, kerja bagai nak gila tapi kalau gaji masih macam tu gak memang tak patut lah. dia "incas" tapi aku bukan incas pun tapi semua angap aku ni incas tak tahu kenapa huhuhuhuhuhu. dari pagi tungu orang dari subang jaya, bila call cakap on the way tapi tak sampai2 jugak. kowang tahu pukul berapa diaorg sampai? pukul 10:45 malam tau, ni lah orang cakap underwere bukan on the way...siut betul.
sebab diaorg tak pasal2 fizi (kompaka) dgn azman (sapura) kena kerja sampai pukul 3 pagi. hari ni aku duk berborak dengan 2 orang jurutera ni, aku lebih bersembang dengan fizi sebab aku lebih biasa dengan dia. dia pun dah kawin tapi kesian kena kerja O.T yg azman ni tak apa bujang lagi. pukul 11:30 malam je aku tak tahan dah nak balik, diaorg tanye kat aku dengan edy siapa yg stanby malam ni? fizi dgn azman pandang aku pastu pandang edy sebab dua2 senyap je. aku tahu edy nak balik jugak dia tak akan stanby punya. aku pun cabut balik jugak hahahaha.
lantak lah, malas kitaorg nak stanby..... pandai2 lah kowang wat kerja. tak ada orang yg perhatikan. esok2 je kitaorg perhatikan, boss suruh aku masuk pagi lagi esok, dalam pukul 7 tapi jangan harap lah aku nak masuk mase tu, pukul 3 petang lah baru aku masuk hahahaha.
ok ni aku nak bagi tahu sikit, kat bawah ni kang korang akan baca luahan hati dari Ayu (itu ke cinta) dan ucu m (lelaki). salah sorang dari mereka ni adalah lesbian rrrrrrr mungkin kedua2 kot. itu aku tak pasti tapi aku pasti kat yg sorang tu memang kompom lah. mungkin ade yg hairan kena apa aku terbit kan sesuatu yg akan hentam aku same, aku jugak yg akan maku nanti.... lantak je.. haram pelik dek aku. bukan ape aku terbit kan pun sebab aku tak berat sebelah @ pilih kasih, selagi benda tu tak bersentuh dengan bab politik dan keagamaan atau sintifvisi masyarakat..... aku terbit kan...
pandai2 lah kowang menilaikannya sendiri.... 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

ITU KE CINTA

Mencintai bukanlah bagaimana kita melupakan, mendengar, melihat, dan melepaskan tapi bagaimana kita memaafkan, mengerti, merasakan dan bertahan...lebih berbahaya menitiskan airmata dalam hati, dibandingkan menangis tersedu-sedu...airmata yang keluar dapat dihapus, tetapi airmata yang tersembunyi mengguriskan luka yang tidak pernah hilang..

Suatu masa kita akan bertemu seseorang yang keunikannya sehaluan dengan kita, kita bersama dengannya dan jatuh ke dalam suatu keanehan yang dinamakan cinta...ada sesuatu yang tidak ingin kita lepaskan...seseorang yang tidak ingin kita tinggalkan...tapi ingatlah melepaskan bukan akhir di dunia, melainkan awal suatu kehidupan baru...kebahagiaan ada untuk mereka yang menangis, mereka yang disakiti, mereka yang telah mencari, dan mereka yang telah mencuba...kerana merekalah yang dapat menghargai betapa pentingnya orang yang telah menyentuh kehidupan mereka...



komen aku; huuuhaaaawaaaa hahahahaha, aku faham ape yg ko cuba sampaikan

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

INSAN YG D GELARKAN LELAKI

LELAKI


Ko pedulikn dia,
Dia ckp ko xbgi kebebasan,
Ko xpeduli,
Dia ckp ko xprihatin...


Ko reject,
Dia ckp ko jual mahal,
Ko terima,
Dia xpedulikan ko...




Dia xdpt kejar ko,
Dia kejar kwn ko,
Dia dpt ko,
Dia kejar org laen lagi...




Dia kuar ngan pompuan laen,
Dia ckp kawan,
Ko kuar ngan lelaki,
Dia ckp ko curang...


Ko bgi diri ko,
Dia ckp ko jenis murahan,
Ko xbgi,
Dia ckp ko xsyg dia...


Ko merokok,
Dia ckp ko pompuan liar,
Dia merokok,
Dia ckp dia lelaki..


Ko pkai mekap lawa,
Dia ckp ko nk tarik perhatian jantan,
Ko xreti mekap,
Dia ckp ko xreti bergya...




Ko gna duit,
Dia ckp ko boros,
Dia gna duit,
Dia ckp utk msa depan...


KALO LELAKI BCA NIE..,
DIA CKP SUMA NIE SALAH,
KALO KO XBGI BCA,
DIA CKP KO KEDEKUT..










Komen aku; lantak lah ko ucu m , haram pelik dek aku hahahaha
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

~ Love Someone Unconditionally ~


If you love someone because you think that he or she is really gorgeous... then it's not love...
it's ~*
Infatuation *~

If you love someone because you think that you shouldn't leave him because others think that you shouldn't...then it's not love...
it's ~*
Compromise *~

If you love someone because you cannot leave him thinking that it would hurt his feelings...then it's not love...
it's ~*
Charity*~

If you love someone because you share every thing with him ... then it's not love...
it's ~*
Friendship*~

BUT IF you feel the pain of the other person more than him even when he is stable and you cry for him...
that's ~*
LOVE *~

If you get attracted to other people but stay with him without any regrets...
that's ~*
LOVE *~

If you let him go knowing that he has to go but he doesn't want to...

that's ~* LOVE *~
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

never be replaced

Baby I love you and i'll never let you go

But if I have to boy I think that you should know

All the love we made can never be erase

And i promise you that you will never be replaced

Baby I love you and I'll never let you go

But if I have to boy I think that you should know

the love we made can never be erase

And i promise you that you will never be replaced

I love you yes i do

I'll be with you as long as you want me too

Until the end of time

From the day I met you

I know we've be together

And now I know I wanna be with you forever

I wanna marry you and i wanna have your kids

Thinking never compares to the feelings of your kisses

I can say i'm truly happy to this day

You've made me thank God that i lived my life everyday

There's never been no doubt in my mind

That i regret ever having you by my side

But if this day comes that i'll have to let you go

I think theres something I should probably let you know

With everyday that i spent with you

and i won't miss you cuz i'm happy that i had you at all

Baby I love you and i'll never let you go

But if I have to boy I think that you should know

the love we made will never be erase

And i promise you that you will never be replaced

Baby I love you and I'll never let you go

But if I have to boy I think that you should know

the love we made can never be erase

And i promise you that you will never be replaced



I feel for you yes i do

I'll be with you as long as you want me to

Until the end of time
 
ckin
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sabtu, 23 Januari 2010

JIWA KACAU


Hari ni letih tak ingat, masing2 pening sampai blurr je hahahaha, nak gelak pun tak larat apatah lagi nak bercakap. yg edy dok angin dengan along je huhuhu.aku malas nak cakap banyak yg penting kerja siap.memang gler ding dong ari ni, pukul 3.15 baru leh aku makan tangahari (eh.. masih tengahari ke ni). malas aku nak pergi jauh2 jadi aku pergi kedai makan yg terdekat dan biasa aku pergi je. aku dengan selangkah ke alam mesteri hahahahak, langkah biasa je pergi kat kedai makan tu. sampai je kat kedai tu tiba2 aku terperasan akan seseorang di situ. dia senyum kat aku AAAAARRRGGHHH tidak... aku tak mahu dah jumpa dia ni. setelah sekian lama aku tak nampak dia ni mengapa hari ini aku di temukan semula????
aku buat tak nampak je dia, lalu kat sebelah dia seperti dia tak ada di situ. senyuman dia aku tak balas terus dia bermuram durja hahaha. siapakah dia ini? tak perlulah aku beri tahu, yg kowang hanya perlu tahu dia adalah insan yg pernah menghancurkan hati ini. jiwa aku jadi kacau bilau bila jumpa dia. perasaan tak menentu (bukan macam orang yg jatuh cinta tu ok), mudah cakap aku sendiri pun tak tahu ape yg aku rasa masa tu hahaha, entahlah.

sebuah wajah yg mencul kembali
setelah sekian lama menyepi
dan aku tak mahu berjumpa lagi
terlah aku cuba melupakan dirinya
sedikit pun tidak ingin bersua
mengapa? mengapa aku di temukan dengan dia?
sudah tak mahu menatap matanya
tak mahu melihat senyumnya
senyuman manis itu yg terlah menguris hati ini
wajah dia yg makin luput dari ingatan
dia pernah mempersiakan cinta aku
memperalatkan kasih yg diberi
aku tak tahu atas sebab apa
mungkinkah kerna di antara dua darjat?
mengapa kau kembali dengan senyuman itu
senyuman perosak hatiku
bertahun aku merana
tertutup sudah pintu hatiku
tiada lagi ruang untuk diri mu
aku sudah melupuskan kau bersama luka ku
hanya yg tinggal sebagai memori luka dahulu
biarkan aku, aku disini saja
hanyut dan lemas. lemas sendiri
mencari diri menilai erti
lena sendiri mengapai mimpi
jangan kau dengar apa orang kata
masih ada yg bilang sayang
tapi itu hanya mainan kata orang
kerna di hatiku kau sudah tidak wujud lagi
dan tak akan timbul lagi di hati
simpan sahaja harapan mu itu
kerna bagi ku tiada lagi sisa-sisa
yg tinggal hanya lara
pergilah kau mencari insan yg sempurna
apalah yg ada padaku
hanya sekeping hati yg sepi
aku bawa cintaku sebagai penawar
untuk merawat luka yg lama
luka yg kau tinggalkan dahulu.....




takdi aku berseorangan makan malam, aku ingin bersendirian sebab dia ni dah membuat jiwa kacau, kesian kan aku sobsobsob..... tangah duk makan2 tu datang pulak si basrie. selepas berborak dengan dia aku pun terasa lah lega sedikit jiwa ni, aku perlukan teman berbual rupanya hehehe. berbual-bual boleh melegakan seseorang itu... kami tak berbual pun pasal sesiapa, hanya berbual kosong kejap2 layan feel masing2 diam sebentar pastu layan cerita kat tv.
yg penting aku merasa senang selepas berborak dengan sahabat aku ni, hidup tampa kawan memang hidup yg kosong jadi kenapa kowang bergaduh sesama kawan ni? fikirlah kembali....


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Hug Certificate for You!

If I could catch a rainbow
I would do it just for you
and share with you its beauty
on the days you're feeling blue.

If I could build a mountain
you could call your very own;
a place to find serenity,
A place to be alone.

If I could take your troubles
I would toss them in the sea,
But all these things I'm finding
are impossible for me.

I can't build a mountain
or catch a rainbow fair,
but let me be what I know best,
a friend who's always there


This poem is a Hug Certificate!
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

KELIRU.......(FTG)

Keliru aku keliru
memikirkan apa nak jadi
tak tahu yg mana satu
nak pilih antara beribu
keliru aku keliru
kemanakan harus mengadu
jeritan bertalu-talu
tak siapa yg ambil tahu
mereka mana pun serupa
gila mencari harta dan nama
tak kira dimana sahaja
itu yg menjadi utama
dibuai angan tak lena
semua tiada akhirnya
keliru aku keliru
bermacam ragam memburu
mimpiku sering diganggu
aku jadi tak menentu
keliru aku keliru
melihat nasib berlalu
bertahun-tahun aku menunggu
akhirnya menjadi debu
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Khamis, 21 Januari 2010

KERJA "ON CALL"


HOOOOOOOOOOooooooooooooo, hakhakhak kerja "on call" ni macam jeritan thundercat ni. bila kecemasan je jerit sambil keluarkan lambang memangil kawan2. mampus.... bila kena tungu pangilan untuk bertindak tak kira masa. dah macam servis piza 24jam lak hakhakhak, tapi aku bukan berkerja dengan pizza hut. lepas aku cabut balik rumah tengahari takdi memang aku dah di maklumkan bahawa malam ni ade kerja yg perlu di laksanakan, pukul berapa tak tahu kena tungu kawan sekerja aku tu call akan memaklumkan waktunya.
pada pukul 7.30 selepas magrib kami pun mula lah berkerja.... hari hujan je jadi kami pun pergi kerja naik kereta kawan aku tu, aku malas nak memandu lah hari ni. dia ambik aku kat rumah.
 

tengok2 muka ada lagi senyum walaupun dah lejut kena hujan, ni pukul 9 malam. kawan aku tu bawa kereta lagi berbahaya dari aku, tapi aku tak kisah pun lantak lah, dia dah ade anak bini, aku belum lagi jadi kalau jadi ape2 dia lah paling menyesal hahahaha. aku ''on call" malam ni bertiga, sorang tu lembab gila (along) dan sorang lg tu yg bawa kereta tu (edy).
kami ingat pukul 10 malam kerja semua dah bereh, tapi tak jugak. yg edy ni dah bising2 kat along sebab kerja lembab sangat (dia memang orang yg jenis lembab hahaha, kenyataan ni) edy dh sibuk nak balik, yelah orang dah ade keluarga. aku faham lah, kejap2 bini call. yg along ni aku pun dah sedia maklum yg dia ni petak (lembab) jadi aku malas nk cakap ape dah.
aku pun tak berapa ade mood sebab hari ni sayang aku tu cam angin je dengan aku, badan aku je ade bersama diaorang tapi fikiran aku entah duk kat mana. kadang2 je aku gelak tengok gelagat dua orang kawan aku ni dan bila diaorang buat lawak, itu pun saje nak bagi tahu yg aku masih bersama mereka. aku pun kurang bercakap malam ni, lebih banyak diam je dengar je ape yg mereka meraban.
tengah sibuk2 kerja tu, tingal lah aku sorang, mereka pergi kejap kat tempat lain. aku punyalah sunyi, aku pun bercakap lah sorang2 (mengomel) hehehehe. tengah syok duk koyas tu tiba2 boss besar dari kuantan datang kat aku. masa dia datang tu memang haram aku tak sedar dan aku tak tahu pulak yg dia ade jugak malam ni. aku terkejut lah tiba2 ade orang kat depan aku, mase tu aku duk mengomel lagi huhuhuhu malu aku siut.......
nak cover malu punya pasal aku buat2 lah sibuk dengan kerja aku tu, boss besar tu pun tak cakap ape pun terus berlalu pergi, mungkin dia bercakap dalam hati " dah mereng sorang perkeja aku ni" hohohohoho. lepas tu je ade balik kawan2 aku ni.... aku tengok muka edy dah macam tayar kereta hahaha tension nk balik lah tu, mana taknya dah pukul 11 malam rupanya. pehhh aku pun dah naik ting tong macam ni. tak sedar aku masa dah berlalu sibuk duk koyas punya pasal lah ni.... duk fikir pasal sayang aku tu je. kerja aku dah bereh... tungu si along dengan edy je. dekat pukul 12 malam gak lah baru bereh kerja diaorang...... lepas selesai kami pergi makan boss belanja huhuhuhu, sampai rumah pukul 12.30, letih punya lah tak ingat, badan pun dah lesu. sebelum mandi mesej sayang aku dulu tak kira lah dia tak mahu layan pun yg penting aku send report kat dia hehehehe, dia masih marah dengan aku ke tidak dah memang aku tak tahu.
huhuhuhuhu dia balas dah mesej aku, bestnya.... berbunga-bunga hati aku kembali, marah dia dah kurang sikit. tak pun dia kesian kat aku kot, tapi bila aku fikir tantang kerja esok...adusss ting tong lg lah aku nampaknye sobsobsob... taput pun boss aku dah sound awal2 lagi yg bermulanya kesibukan kerja bagi tahun ini. EYAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

☆★☆★☆

 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

SUAMI ISTERI

Pada suatu pagi, bertanyalah si isteri pada si suami:

Isteri= Abang tengok jiran kita yg baru pindah tu?

Suami= Kenapa?

Isteri= Tiap pagi sebelum pergi kerja, suami dia akan cium isterinya. Bila pulang kerja, dia akan berikan isterinya sekuntum bunga mawar. Loving betullah mereka. Kenapa abang tak buat macam tu?


Suami= Nak mampus...... mana abang kenal isteri dia


muuuuhahahaha
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Eyaaaaaaaaaa........ hari ini yg tak best


Hari ini aku meeting pukul 10 pagi, mood kurang baik sikit jadi aku merayap dulu pagi2 hari. pusing sana pusing sini pergi sarapan dulu, huhuhu nasi lemak kerang memang best. aku lewat beberapa minit je masuk keja takdi, dah sibuk orang call, tak cukup dengan call siap hantar mesej lg hahahaha si normie ni pun..... aku lewat 3 minit aje lah. aku hairan sunguh.... kenapa orang suka call aku masa aku tengah memandu, kerap sangat orang call masa tu tp bila masa aku duk bersenang lenang tak mahu pulak diaorang call aku.
entah ape yg boss aku cakap mase meeting takdi pun aku tak tahu (lupa dah hehehe). yelah, mase dia duk bercakap aku duk membaca surat khabar hahahahaha, macam ni lah perkeja contoh hahaha, hampeh tul aku ni. tak sempat pukul 12 tengahari lagi aku dah cabut balik rumah hahaha, boring giler hari ni. malam kang aku dengan along dan edy wat kerja sikit (O.T), pukul berapa pun tak tahu kena tunggu edy call aku, adus... yg ni aku tak suka, kerja "on call" ni, kalau dah tetapkan pukul berapa tak apa lah. aku tak suka lah menanti ni, bak kata orang"pernantian itu satu pernyiksaan" huhuhuhu.
esok team aku kena uruskan segalanya sebab boss aku ade taklimat kat KLCC, 2 hari dia bergantung pada team aku untuk uruskan semuanya di sini. nasib baik team aku ni boleh berunding, kowang memang the best lah. sebelum aku cabut takdi sempat gak aku berbincang dengan diaorang esok nak masuk keja pukul berapa hahahaha. tapi ade masa team aku ni (lebih kpd org perempuan lah) susah nak bawa berbincang ni, tahu nak senang diri dia je, kami lelaki mudah je sepakat.
kenapa aku ni sering sangat mengalah dengan orang..... sampai tension diri sendiri... entah lah, kadang-kadang orang tak perdulikan perasaan aku. eerrr kowang pernah fikir tentang aku tak? apa masalah aku? jangan lah duk tekan aku je, atas tekan bawah tekan kiri tekan kanan tekan depan tekan belakang pun memberi tekanan.... kalau dah macam ni ikut mana aku nak lari?
apa yg aku cakap umpama membakar diri sendiri, ade yg terasa lah, kecik hati lah tapi bila kowang buat benda yg sama kat aku tak pulak aku nak memberontak... aku pendamkan aje kat dalam hati ni,bak kata sahabat aku basrie tu "teming tinggi" terlalu tinggi sampai melupakan dataran tanah yg terbentang luas ni. masing2 dah terapung kat awan kot....ENTAHLAH
tension dengan boss besar lagi... adus, punyalah lah ramai boss aku ni. atas boss ade boss lg, atas boss ni pun masih ade boss lagi.... buleh gila macam ni, boss macam2 perangai ade, yg tegas macam hampas pun ada, alih2 kami gak yg jadi mangsa terkanan.... 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Rabu, 20 Januari 2010

NOBODY..........

You know I still love you baby
And it will never change
(Saranghae)
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
Why are you trying to
To make me leave ya
I know what you’re thinking
Baby why aren’t you listening
How can I just
Just love someone else and
Forget you completely
When I know you still love me
Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know it’s not right so
Just stop and come back boy
How can this be
When we were meant to be

I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
Why can’t we just
Just be like this
Cause it’s you that I need
And nothing else until the end
Who else can ever make me feel
The way I feel when I’m with you
No one will ever do
Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know me enough so
You know what I need boy
Right next to you is where I need to be
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
I don’t want no body, body
I don’t want no body, body
Honey you know it’s you that I want
It’s you that I need
Why can’t you see
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
Back to the days
When we were so young and wild and free
Nothing else matters other than you and me
So tell me why can’t it be
Please let me live my life my way
Why do you push me away
I don’t want nobody nobody nobody nobody but yo
ckin

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Ahad, 17 Januari 2010

PILU...............


Dunia dengan duka nestapa
Menginjak noda-noda yang nyata
Membara dendam-dendam di dada
Kesumat yang tiada akhirnya
Terseksa itu ada hikmahnya
Tersusun indah suratan
Akhirnya semua akan rebah
Meniti saat menanti pasrah
Perginya iman meningkat pergi
Erti hidup yang bererti
Terseksa itu ada hikmahnya
Tersusun indah suratan
Terlerai mimpi-mimpi shahdu
Di terbang di angin nan lalu
Tangisan di muka pintu
Di sapa jeritan pilu 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Selamber Sempoi Diriku


Memang betul lah ape yg aku tengok selama ini, orang lebih merlihat pernampilan seseorang itu. kebiasaanya bangsa aku sendiri, sedih aku melihat cara bangsa aku berfikir, suka sangat mernilai orang dari luaran je. Aku memang tak pandai bergaya, tak pandai berlakon mahco, ape yg korang nampak pada aku tu itu lah diri aku, cara aku memang tak mahco. aku suka pakai baju-T dengan seluar jens aje huhuhu, ape yg aku capai dalam almari tu yg itu lah aku pakai, aku jenis yg sempoi je.
kowang nampak kan gambar kat atas tu, haaaa air tu memang mahal. setiap kali aku beli air tu, mesti orang kat kauter cafe tu tanya "betul ke nak air ni? ke nak air biase je...... rm3 air ni". Adus boleh dia tanye kat aku cam tu, dia ingat aku tak tahu ke nak baca harga air tu, eyalah mentang2 aku berpakaian sempoi tak bergaya macam ahli koprat, dia ingat aku takde duit ke... hari2 aku beli air ni untuk mak aku hari2 dia tanye macam tu, boring aku nak jawab.
Dulu pun mase aku nak beli handfon nokia 3250, mula2 sekali handfon ni keluar harga dia rm1485 tapi sekarang dah kurang dari rm500. seperti biasa lah aku dengan berpakaian sempoi je pergi ke kedai handfon, haram.... tokey kedai tu layan aku, 3 4 kedai gak lah aku masuk tapi sorang pun tak layan aku tak kira lah perkeja ataupun tokey kedai tu nak layan aku. semua yg kedai aku masuk ni kepunyaan bangsa aku sendiri, orang MELAYU.... geram aku. Last aku masuk kedai cina. mula2 perkeja kat situ tak layan aku, perkeja tu orang melayu. aku pun dah hilang mood nak beli hanfon ni tiba2 tokey kedai tu datang kat aku. dia layan aku, nampak kat situ yg tokey cina ni tak menilai org dari luaran je. so aku pun belilah fon ni.... aku habis rm1700 beli fon ni sekali dengan memori lain dan handfree eyerfon.
Semua orang dalam kedai tu pandang je kat aku hahahahaha, aku bukan nak berlagak tapi nak sedarkan kowang supaya jangan suka mernilai orang dari paras rupa luaran aje, bukan aku sahaja tapi ramai lagi yg kat luar tu dapat layanan buruk kerana pernampilan yg sempoi. aku pernah jumpa orang yg berpakaian semart siap bertaiy lg mintak duit rm1 kat aku untuk beli air.... aaii takan dah macam org koprat pun takde duit kot.... korang fikirlah sendiri..

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Isnin, 11 Januari 2010

KEIKHLASAN HATI


Hari aku sangat letih, aku memandu sahaja rasa2 dah lebih 200 kilometer dan berjalan kaki lebih 30 kilometer dalam hanya beberapa jam sahaja. dari pukul 2:30 petang sampai pukul 9 malam. mula2 aku balik triang untuk menyesaikan sedikit kerja di sana, ke sana ke sini aku macam orang yg terlampau sibuk mengalahkan perdana menteri pulak huhuhuhu.
dah la masa di jalan raya berbagai-bagai karenah pemandu yg ade, yg sakit hati tu memandu macam siput sampai jem jalan dibuatnya, kalau kenderaan anda bergerak sama laju dengan basikal lebih baik lah anda naik bas lagi bagus..huh.. benci aku. dah la bawa perlahan tak mahu bagi laluan kat orang lain pulak tu.
ok ape yg aku nak cerita hari ni bukan lah mengenai karenah pemandu tetapi lebih kepada ikhlas ke hati kita untuk membuat sesuatu perkara itu. hari ni mak aku dibenarkan keluar dari wad, setelah sekian lama menungu surat kebenaran dari dokter (memang kebiasannya lambat). aku pun tak tahu kenapa surat ni lambat di uruskan sedangkan dari pagi lagi dokter tu dah benarkan mak aku keluar wad. bukan lame pun nak buat surat ni, tak sampai 2 minit pun dah boleh siap, di harap pihak yg terbabit ambil perhatian lah, kesian pada kami (orang ramai) yg terpaksa tunggu macam orang dungu je.
lepas dapat je surat tu aku pun bertanya pada pelatih nurse kat mane ade kerusi roda untuk membawa mak aku ni. budak pelatih tu pun pergi lah ambil, dan dia tolong menolakan mak aku sampai di kereta. aku tak suruh pun dia tolokan, aku boleh buat sendiri, aku cuma mintak tolong carikan kerusi roda tu je. masa dia menurun kan mak aku dari tingkat 7 hospital ni aku pergi membuat bayaran, jadi aku tak tahu lah yg perlatih ini tolong mak aku. akak aku ade bersama mak aku kat tingkat atas takdi masa aku pergi membuat bayaran di tingkat bawah. selepas aku selesai je membuat bayaran aku kena naik semula untuk memberikan nurse nombor siri resip bayaran ni (pelik juga kat wad lain tak kena pun bagi nombor ni). sampai je kat atas aku tengok mak aku dengan akak aku dah takde kat wad...mmmmm... mungkin diaorang dah pergi kat kereta kot tapi sape pulak yg bantu tolak mak aku ni. takan akak aku lak, dia tu pun tak berapa nak sihat. bila aku sampai je kat bawah tiba2 akak aku call, dia tanya aku kat mana dan cepat sikit kesian kat pelatih ni diorang nak balik dah, nanti kena tingal dengan van diaorang lak, dah lebih masa ni.
Aku pun mula lah marah, yg diaorang sibuk2 nak tolong tu kenapa. aku tak suruh pun. aku tengok muka perlatih ni bengang je lalu aku pun cakap lah dengan gaya marah "takpe biar rie je yg hantar diaorang balik kang". lepas tu akak aku lak sindir aku kata aku nak mengatal...uuik.. diaorang salah faham lah pulak, aku marah lah bukan mengatal... ini lah akibat kalau selalu buat lawak mereng sampai orang pun tak boleh nak bezakan bila masa aku serius dan bila masa aku melawak.
Aku cuma nak terapkan kat sini, kalau kita nak buat sesuatu perkara itu biarlah dengan ikhlas sebab kalau tak ikhlas  kerja yg dibuat tu tiada kualiti. macam perlatih ni, tolong secara tak ikhlas jadi mula lah nak marah dan salahkan orang lain. geram je aku bila tengok diaorang buat muka bengang dengan aku, rasa nak lempang je hohohohoho aku dah letih hari ni, kang ade yg kena makan dengan aku yg tengah lapo ni hohohohoho nasib baiklah korang ni cute2 huhuhuhuhu
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Ahad, 10 Januari 2010

Aku yg suka buat kacau


Hari ni aku kecewa sikit dan gembira sangat bila dah kacau orang hohoho, ok sebelum tu aku nak cerita sikit tentang kes yg aku dengar baru2 ni iaitu pencuri gambar dalam tenet, bahaya gak tp aku pun pernah wat gak huhuhu tp aku mintak izin dulu dari tuan empunya gambar bukan main ambik je suka2. sebab ni lah aku tak poskan gambar2 yg terlalu peribadi takut nanti di salah gunakan oleh pihak yg tak guna tu, aku hanya postkan gambar2 yg sengal je hahaha.
wokey berbalik cerita pada hari ini, tiada apa pun yg menarik same je macam hari2 yg biasa aku tumpuhi. hari ni aku pergi hospital melawat mak aku, masa kat sana aku ingat takda la orang yg melawat mak aku. tetapi ade lak abang aku kt sane yg tak bestnya kat bilik mak aku tu setiap katil hanya ade 1 kerusi je mampus la aku kena berdiri aje, biarlah abg aku tu duduk sebab dia kan lg tua dari aku huhuhu. aku tengok ade lah katil kosong yg tiada persakit, aku pun apa lagi duduk lah kat situ hohoho best sangat. kat sebelah katil yg aku duduk ni ade la persakit org kita (org asli), aku biase lah jmpa mkck ni sebab dia pun selalu cuci darah dgn mak aku, ok je dia xde lah pengotor seperti mana orang akan angap bila berjumpa dgn org kita ni. tiba2 datang lah puak2 dia melawat, peeehhh memang ade sorang yg pengotor ade ke meludah kat tingkap je sedangkan tandas depan dia je, cilaka sunguh penrangai tak padan dgn tua.
ni dah lah tingkat 7 kalau kena org yg kat bawah tu macam mane? aku dengar dari percakapan dia memang seorg yg berlagak, siut je... tapi yg menarik tu ade ke nak pergi berjampi dgn pawang...hahahahaha(aku gelak dlm hati je lah) kalau dah buah pingang rosak takde kena mengena dengan hantu polong lah, kena selsema pun nak pergi berjampi gak...Adoii lah... macam2 lah org kita ni.
malas dah aku nak ambik pot dgn puak2 tu, lebih baik aku baca buku komik lagi baik, abg aku pun duk berborak dengan mak aku lps dia berborak dengan aku. tiba2 aku rase ngatuk lak, ni lah kalau duk kt tempat ade aircond. best gak kalau aku terus baring je atas katil ni tp aku takut lak sebab teringat peristiwa 2 tahun dulu aku pernah baring siap tido lagi atas katil kat wad ni la juga, nyaris aku kena cocok dgn budak2 perlatih nurse ni sebab diaorg ingat aku ni persakit huhuhu, nasib baik aku tersedar mase tu kalau tak teruk aku kena jd mangsa ekspirimen diaorg.
Eh.. hari ni xde budak perlatih lah diaorg cuti, jadi dengan girang hatinya aku pun baring je atas katil tu sambil baca komik. tiba2 ade nurse yg masuk bilik ni, aku buat tak tahu je... lepas tu aku ade dengar yg sorg nurse tu tanye kawan dia adakah aku ni pun persakit. Aku pun jeling lah kat nurse tu ooooooo nurse baru taput pun tak kenal dgn aku. masa ni masa makan utk persakit jadi nurse tu rasa hairan lah knp x cukup lak mknan ni hanya ade 4 je mknan sedangkan persakit ade 5 org termasuk aku hahahaha
Nurse tu hairan macam mane ade terlebih persakit kt bilik ni, datang dari mane la pulak tiba2 je muncul persakit misteri ni, aku tetap wat tak tau je malas nak bg tau kt nurse tu. sampai bergaduh kecil nurse tu dgn kawan dia, sorg ckp aku persakit sorg pulak ckp bukan, lawak jugak aku tengok hahahaha yg aku tahan nk tergelak kt katil tu. nasib baik lah ade sorg akak nurse tu kenal aku hohohoho dia lah yg menyesaikan masalah yg tengah melanda dua org nurse baru tu. dia ckp yg aku ni bkn persakit tetapi anak makcik yg sakit tu hahahaha.
kadang2 aku kesian tengok org yg kena  kacau dgn aku ni tetapi aku pun rase seronok lak wat org macam ni hahaha, sampai pelawat2 pun mati2 ingat aku ni pun persakit. best gak bergurau senda dgn cik nurse ni huhuhuhu. maaf lah ek sebab dah buat katil tu bersepah hahahaha mak aku dengan selamber ckp kt nurse tu suh angkat aku bawa pergi jumpa dokter, pastu nurse tu jawab dengan gaya lawak. pandai gak rupanya akak ni berlawak. 
Entah ape yg aku tulis ni pun aku sendiri tak tahu, aku dah ngatuk sangat ni nk tido dulu, papai dulu.. adios..

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Love Ended Just Before it's Began


i'm too weak to face me
i never know just why you ran
so far aways, far aways from me
try to fly with the wings i gave you
try to do what you believe and i'll save you
why i never walked away?
why i played myself this way?
only one thing you should know
i love you and miss you
FOREVER..........


Seribu kali sayang, dirimu tak mampu
ku dekati walau telah ku cuba meluahkan
perasaan hati ini agar dirimu dapat memahaminya
Dan dikala ku ingin merasankan kehangatan dan ketulusan cinta mu
kau menjauhkan diri bagai di tiup angin
kau bagaikan cahaya di kala diri di dalam kegelapan
Aku salah menduga kehadiran dirimu di dalam dairi cintaku
Apakah satu dosa cintaku bagimu?
Maafkan aku andainya pernah menghiris 
perasaan hatimu
Cintaku bukanlah satu dosa untukmu......Sayang


i realize the screaming pain
hearing loud in my brain
but i'm going straight ahead with
the scar

kekecewaan selalunya membuatkan seseorang lelaki menjadi kuat....
....tetapi sebenarnya lelaki tidak dilahirkan untuk mengejar kebahagiaan. 

P/S= luahan hati Along (Rosdi) yg aku ciptakan 
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Sabtu, 9 Januari 2010

DREAMS

Maybe it's endless endurance
that make the heart cry ceaselessly
Maybe it's because it's your own dreams
that makes it harder to let others have it
though feeling eager to try
I still can conceal my anxiety
when face to face with my dreams
Please let me stand in the middle
Please make me more honest
so far......
for several times
I was unable to give up
so far......
for several times
I stand up again
so far.....
for several times
we kept believing
for several times
we dreamed the dreams
for several times
kept hiding under others shadows
so far....
for several times
let's make a promise
at lease in my own dream
allow me to be more willful


P/S= bahasa  BI aku mmg jahanam jd korang jangan nk kutuk2 lak, klau korang tolong betulkan lagi bagus..
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

shashinki

ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!