BAHAN-BAHAN:
50 gram marshmallow
125 gram mentega
100 gram gula kastor
2 biji telur
150 gram tepung naik sendiri
1/2 sudu kecil serbuk penaik
1 sudu kecil esen vanila
CARA MEMBUAT:
1. Panaskan ketuhar pada suhu 180 Celsius
1. Panaskan ketuhar pada suhu 180 Celsius
2. Dalam pada itu pukul mentega dan gula kastor sehingga kembang.
3. Masukkan telur, tepung dan serbuk penaik, pukul sebati.
4. Masukkan marshmallow dan kacau sebati
5. Masukkan ke dalam cawan kertas dan bakar sehingga 25 minit
KRIM AISING
Bahan-bahan:
250 gram mentega
450 gram gula aising
1 sudu kecil esen vanila
Cara Membuat:
1. Pukul mentega sehingga kembang dan masukkan gula aising dan esen vanila
2. Pukul sebati sehingga kembang dan ringan
3. Hiaskan diatas kek
Tiada ulasan:
Catat Ulasan