Sabtu, 4 Jun 2011

Kek Cawan Lobak Merah dan Badam

BAHAN-BAHAN:
5 biji telur } diasingkan putih dan kuning
1 sudu kecil parutan kulit lemon
275 gram gula kastor
480 gram parutan lobak merah
240 gram serbuk badam
75 gram tepung naik sendiri

CARA MEMBUAT:
1. Panaskan ketuhar pada suhu 180 Celsius
2. Dalam masa itu pukul telur kuning, gula kastor dan parutan kulit lemon sehingga kembang. Masukkan lobak merah, serbuk badam dan tepung naik sendiri yang telah di ayak.
3. Pukul pula telur putih hingga kembang dan gaulkan ke dalam adunan lobak merah.
4. Masukkan ke dalam acuan kertas dan bakar selama 25 minit.


KRIM KEJU
Bahan-bahan:
100 gram krim keju
80 gram mentega
80 gram gula aising
1 sudu kecil jus lemon

Cara Membuat:
1. Pukul krim keju dan mentega sehingga kembang
2. Masukkan gula aising dan jus lemon dan pukul sebati
3. Hias di atas kek yang telah siap tadi
Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

shashinki

ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!