BAHAN-BAHAN:
250 gram mentega
180 gram gula kastor
6 biji telur } ambil kuning sahaja
2 biji telur } ambil putihnya sahaja
1 sudu besar esen vanila
40 gram tepung serba guna
120 gram serbuk badam
20 gram tepung Semolina
CARA MEMBUAT:
1. Panaskan ketuhar pada suhu 180 Celsius
2. Dalam masa itu pukul mentega dan gula sehingga kembang dan masukkan kuning telur
3. Masukkan esen vanila dan kacau sebati
4. Masukkan bahan-bahan kering dan biarkan selama 2 jam
5. Pukul putih telur dan gaulkan bersama adunan yang telah diperap tadi
6. Masukkan ke dalam acuan kertas dan bakar sehingga 20 ke 25 minit
KRIM AISING
Bahan-bahan:
250 gram mentega
450 gram gula aising
1 sudu kecil esen vanila
Cara Membuat:
1. Pukul mentega sehingga kembang dan masukkan gula aising dan esen vanila
2. Pukul sebati sehingga kembang dan ringan
3. Hiaskan di atas kek
Tiada ulasan:
Catat Ulasan