BAHAN-BAHAN:
255 gram tepung serba guna
110 gram mentega
2 biji pisang masak
55 ml susu
2 biji telur
115 gram gula kastor
1 sudu kecil vanila
1/2 sudu kecil baking soda
2 1/2 sudu kecil serbuk penaik
1/2 sudu kecil garam
CARA MEMBUAT:
1. Panaskan ketuhar pada suhu 190 Celsius
2. Ayak tepung, baking soda, serbuk penaik dan garam
3. Pukul mentega dan esen vanila sehingga kembang
4. Masukkan gula dan pukul lagi sehingga kembang
5. Masukkan telur satu per satu dan pukul sebati
6. Masukkan susu, campuran tepung dan terakhir pisang yang telah dilenyek dan gaulkan sebati
7. Masukkan ke dalam acuan kertas dan bakar selama 20 minit
KRIM AISING
Bahan-bahan:
250 gram mentega
450 gram gula aising
1 sudu kecil esen vanila
Cara Membuat:
1. Pukul mentega sehingga kembang dan masukkan gula aising dan esen vanila
2. Pukul sebati sehingga kembang dan ringan
3. Hiaskan di atas kek
Tiada ulasan:
Catat Ulasan