Khamis, 3 November 2011

Update *Norita Ariffin Uk* Email Spam Menipu

Korang masih ingat pasal entri aku yg berkenaan Norita hari tu?? Alaaa email yg nak menipu je tu.. hari ni aku dapat email dari seseorang yg bergelar Ms Eja, dan dia pun seorang blogger juga. Ini email dia..
Salam saudara Brutal Mania. Aku telah baca blog kamu http://brutal-mania.blogspot.com/2011/07/lagi-lagi-email-pelik-ghost-email.html Aku juga terima email seperti kamu. Sila baca mail yang saya foward sebagai rujukan.

Norita Ariffin ini penipu. Sila baca blog ini because sudah ada rakyat malaysia menjadi mangsa. Report POLIS!

http://princessaseja.blogspot.com/2011/08/jangan-tertipu-dengan-norita-ariffin-uk.html#!/2011/08/jangan-tertipu-dengan-norita-ariffin-uk.html

---------- Forwarded message ----------
From: ArtusMart
Date: Thu, Nov 3, 2011 at 2:19 PM
Subject: Re: Hello, Norita From UK (My Pictures)
To: Norita Ariffin


Pick you at airport no problem. Coming on next month is Ok. Buying a house and invest in Malaysia is GOOD. But are you Muslim? Where r u going to stay for 2 months here?


On Thu, Nov 3, 2011 at 1:41 PM, Norita Ariffin wrote:

    Hello,
    
    Actually i live and work in the Liverpool, UK and my late father is from Sabah a state in Malaysia but he is late now, he died since 2005, since i was born i have never been there that is why i have chosen to come over and see how Malaysia looks like, and i don't know anybody in Malaysia because i have never been there, you are the only one that i know now and you have to show me arround when am there because i will be coming by next month i will stay for 2 months i hope you will have enough time for me. I will give you a call so that you will come and pick me at the airport OK.
    
    I really want you to be of help to me, tell me things about Malaysia, about the environment, the way of living and if the place is good for investment. because i want to buy a house and invest in Malaysia i will be waiting to read from you thanks please get back to me as soon as possible for me to know the next step to take.hummm. Attached in this mail are some of my pictures..Cheers
    
    Norita.

    Date: Wed, 2 Nov 2011 12:08:56 +0800
    Subject: Re: Hello, Norita From UK
    From: artusmart@gmail.com
    To: norita-ariffin@hotmail.co.uk

    Send your photo so that I know who am I talking to, TQ!

    On Tue, Nov 1, 2011 at 11:22 PM, Norita Ariffin wrote:

        Hello,
        
        Am so happy to hear back from you. I want to get to know you better and also for you to get to know me better... My full name are Norita Ariffin, i am mixed Malaysian,my father is Malaysia and my mother is from England. i was born here and lived in London all my life...lol...i am still looking forward to visit Malaysia very soon ..omg.. I have never been there...i feel so happy am coming to my father's land...haaaa...
        
        I want you to know me better....am single...28 years old....I live in Regent street. I am an Engineer.....but you see...my dad is late and my mum left us like 7 years ago..I am thinking of visiting Malaysia soon and doing some investment there in my fathers land so may be you can assist me in doing that by telling me what i need to do...please tell me which state you are from in Malaysia and what state you are presently.may be you can tell me a little about Malaysia as a country.  well am so happy to know you....hope to hear from you....
        
        Norita


        Date: Tue, 1 Nov 2011 11:30:20 +0800
        Subject: pics?
        From: artusmart@gmail.com
        To: norita-ariffin@hotmail.co.uk

        hello. you may visit malaysia at any time. thanks.

 
Dan sedikit dari petikan yg ditulis oleh Ms Eja
"die dah sent parcel kat address i, dlm parcel tu die ckp ada sum of 100,000 pounds, wristwatch gold,tshirt liverpool,shoes,i pad, i phone 4. bila dah smpi je,tlg call die kononnya. i ckap okay,when the parcel delivered, i call u. bila barang tu delivered je, dia ada call,tp i xjwb. alih2 dapat call dari num hp yg konon2 nya dari office royale express service di sabah. org tu nama mrs diana, dia gtau yang parcel dah sampai, jadi boleh ambil,tapi dengan syarat berat barang tu lebih dari 10KG, so kena bayar dulu baru dia blh sent parcel to KLIA and smpi ke rumah.


i tanya berapa berat parcel tu? and berapa kena bayar. orang tu cakap rm3000 kena bayar. so, i pun ikut rentak dia,layan jelah minah nie. i cakap lah suruhlah norita bayar. tapi alasan dia receiver kena bayar. yolah tu. then, i tunggu2 si norita ni call tp xde pun call. i dah tau dari awal bnda nie mmg satu sindiket. setiap hari si diana ni call utk tanya bila nak bank in duit rm3000. kena bank in pasal konon2 office nie kat sabah,so i kat kl payah nk g office die. ni num acc die yang dia bagi atas nama : TAIWO A.AINA (1431-00692-6552-7) cimb bank. bila dia bg je num acc ni, i terus scam nama org ni, kuar lah nama org nie. dia org nigeria. dari suara si diana and norita pun i tahu diorg ni org nigeria. num hp diana ni 014-3633024 and ada lagi sorang bangsa melayu yang komplot nama suhaida and num hp dia 016-2406563."


Salah satu dari komen respon pembaca
BLUEDIAMOND

puan i dah terkenalah dengan si norita ni.tapi i dah report polis.wang saya RM3000 dah hilang..mcm mana ye?leh dapat balik ker?dia orang ni mesti nak kenalah..adui...mcm2 ayat diorang ni..


Rupa-rupanya ada juga yg sudah tertipu sampai RM3000... peerrrhhh banyak juga tu. Kalau korang nak tahu lebih lanjut sila lah baca di blog Ms Eja tu ye...

P/S= Blogger yg macam ni lah yg kita cari... tulis blog sambil menyedarkan pihak lain.. Selamat Beramal.

Lagi Email Best = Takaful 
                               Potong Stim
                               Twilight breaking dawn
                               Immortals Life


Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

4 ulasan:

ch000tz axoera berkata...

mmg banyak lah email spam macam ni kaaaa...rasanyer bertimbun kot dalam my spam folder :D

nyway happy flyday bro :p

Hanif Idrus Blog berkata...

sama juga..banyak kali dapat e-mail macam ni...
jangan layan ...

BeaN MorENo berkata...

aiyo sindiket macam ni memang banyak lah hehe

misyamissyou berkata...

banyak je emel cm ni..tp masuk spam/junk la..mmg terus delete bace pn x...huhuu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

shashinki

ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!