Sabtu, 4 Disember 2010

HOSPITAL OH HOSPITAL

semua orang sedia maklum kalau sebut aje pasal hospital mesti kat kepala dah terbayang pasal doktor, ubat, dan sebagainye kan... semua orang tahu hospital itu tempat perubatan. Apa yg aku nak tulis ni adalah bukan untuk memburukkan mana2 hospital yg ade ini adalah saje2 je.... aku tulis apa yg kenyaatan sedang berlaku di hospital yg korang tak tahu atau buat2 tak tahu je.... ade sedikit fakta-fakta yg menarik tentang hospital hehehe
  • orang yg busuk di hospital..... korang rase sape??? Doktor lah hehehe, menjadi kebiasaan doktor akan bertugas lebih dari 24jam... jadi takde mase untuk mandi hehehe
  • ACEPRIN bukan lah sejenis ASPIRIN.... opss lupe lak biase kalau korang sakit kepala korang akan makan aspirin kan... untuk melegakan sakit kepala jadi korang jangan main hentam je makan tau ubat tampa pengatahuan dari doktor bahaye tau.
  • Dulu kawan aku pernah termakan ubat darah tinggi kepunyaan ayah dia huhuhu dia ingat coklat clorex hehehe keracunan dia... kesian.. jadi jangan simpan ubatan korang di tempat yg salah ekk.. sila ambik perhatian. Jauhkan dari tempat yg di capai oleh kanak2 dan orang dewasa yg masih cam kanak2 hehehe
  • taman tema.. isshhh pelik aku, walaupun tahu kat wad kanak2 di larang masuk tapi masih pelawat membawa anak2 diaorang berkoyan-koyan. Korang ni kenapa?? tahukah korang yg anak2 korang itu mengangu saje... ade sekali tu boleh pulak budak2 ni main nyorok2 kat tempat hemodialisi... cukup mengangu staff di situ dan persakit yg ingin mendapatkan rawatan... harap mak bapak tinggal lah anak2 kat rumah mase melawat orang sakit
  • kadang-kadang doktor dan nurse memanggil persakit sebagai pelangan hehehe sebab korang akan di kenakan bayaran selepas masuk wad hehehe jadi korang tu pelangan hospital
  • makanan yg di sediakan oleh hospital terlah di masak mengikut diet seseorang persakit itu jadi memang lah korang cakap tak sedap, tawar lah tapi itu untuk kebaikan korang jugak... makan je lah untuk korang sembuh jugak jangan duk makan yg beli kat luar tu je
  • biasanya nurse tidak akan memakai cincin walaupun diaorang dah kawin atau sudah bergelar isteri orang semasa bertugas jadi korang jangan nak mengatal sesuka hati ok hehehehe
  • doktor perempuan dan perlatih doktor ( belum tahu boleh jadi doktor ke tak ) kebiasaan sombong huhuhuhu aku pun tak tahu kenapa, macam lah orang nak ngorat dia tu weekkkss. Rasa berlagak kot entah lah



ok ni ada video yg sempat aku rakam mase di wad... aku terperasan sesuatu mase tu. maaf lah video ni di rakam senget je hehehe. cara rawatan aura kot?? entah lah korang fikirlah sendiri ek..
video

Stumble
Delicious
Technorati
Twitter
Digg
Facebook
Yahoo
Feed

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

shashinki

ShaShinKi.com - Malaysia's Online Camera Shop!